Sommerorientering 2023

Offentliggjort den 23. maj 2023 kl. 13.05

Forårsklargøring af Vigen

Der blev afholdt en beboeroprensning i weekenden, den 21. maj. hvor området som traditionen foreskrev, kunne tilbringe en eftermiddag med at møde vores naboer og hjælpe med at rense vigen for tang og efterladenskaber, og forberede den til en ny sæson.

Pumpegruppen, der består af engagerede naboer, havde planlagt dagen og sørgede også for udstyr til de deltagende. Den indsamlede tang og andet materiale blev fjernet mandagen efter i forbindelse med rensningen af den lavvandede ende. Der blev reddet en del fisk af opmærksomme børn.

I samme forbindelse er der flyttet marehalm til et par flere steder for at forsøge at minimere sandflugt og forsøge at dæmpe lyden.

Opfordring: Lad os alle forsøge ikke, at kaste sand i vigen, det er forbundet med udgifter at hente det op igen og kører det på til deponi/rens.

Vandet er tilbage i vigen og er allerede 15.7 grader og klar til endnu en sæson i Havnevigen.

På vegne af os alle vil jeg gerne sige tak til Pumpegruppen for organisering af oprensningen og skabe en hyggelig dag, samt alle de mange deltagere som havde mulighed for at deltage i det gode vejr.

 

Nye skilte på promenaden ved vigen

En af de emner, som der har været mange henvendelser omkring og som ofte bliver diskuteret af beboere i området, er skiltningen ved vigen. Dette sker primært i sommerperioden, men kan også forekomme om vinteren i forbindelse med glatføre og is.

Bestyrelsen har derfor søgt inspiration fra et par store adfærdsundersøgelser i kommunen, såsom Islands Brygge, Nordhavnen, Krøyers Plads og vil iværksætte en forsøgsperiode med en ny større og mere tydelig skiltning af de mest almindelige ikke tilladte handlinger, på både engelsk og dansk.

Hensigten er, at denne skiltning vil bidrage til at gøre det mere tydeligt, hvad ordensreglementet tillader, til gavn for alle i området, samt en mulighed for at henlede opmærksomheden på skiltningen. Der er valgt en stormsikker løsning da det kan blæse ret kraftigti området.

Det er tanken, at budskabet på skiltene kan variere efter behov i forhold til årstiden.

Der er taget udgangspunkt i de 4 hyppigste årsager til henvendelser, og dette kan justeres hvis det er nødvendigt efter en evaluering, med mulighed for tilføjelse af andre.

De nye skilte bliver opsat snarest.

Der er også et projekt i gang med at få indført ordensreglementet ved den nye plads ved Sirius, det kommer efterfølgende.

Børnefestival i Havnevigen

Søndag den 13. august 2023 mellem kl. 10 og 16 vil der blive afholdt en børnefestival i Havnevigen. Der modtages løbende henvendelser om at benytte vores dejlige områder til forskellige arrangementer, og denne gang har bestyrelsen valgt at give tilladelse til afprøvning af et børnefestivalkoncept, som kan give de yngre og andre beboere i området en god oplevelse. Efterfølgende vil der blive evaluere på afviklingen af arrangementet.

Det endelige program er endnu ikke helt på plads, men det vil være en dag fyldt med aktiviteter, musik, havfruer og opera- og teateroplevelser samt praktiske aktiviteter med fokus på strand og vand.

I den forbindelse er der denne dag givet dispensation fra ordensreglementet for at kunne afvikle musik- og vandaktiviteter, og det må forventes, at lydniveauet denne dag vil være højere end normalt, for at kunne skabe en god oplevelse i området.

 

Til sidst blot et ønske om en god sommer til alle med hyggelige stunder på altaner, terrasser, promenader og i vandet.