Ny fuglesikringsløsning afprøves ved Havnevigen

Offentliggjort den 25. april 2024 kl. 08.00

Med stigende temperaturer og øget brug af offentlige områder i vores lokalområde har problemet med måger, fugle og andre dyr, der roder i affaldsspandene, også taget til. Disse dyr har haft "gode stunder" ved at besøge affaldsspandene, særligt når roen sænker sig.

 

Tidligere forsøg på at løse problemet har ikke båret frugt, men nu tager foreningen et nyt initiativ. En løsning til at fuglesikre affaldsbeholderne bliver afprøvet på promenaden ved Havnevigen, hvor udfordringerne med affald og dyr har været mest markante.

 

Denne indsats er et forsøg på at håndtere den store mængde affald, der akumuleres i området, og hvis løsningen viser sig effektiv, vil den blive implementeret yderligere i andre udsatte steder i området.

 

Implementeringen af den nye fuglesikring forventes at finde sted i juni måned, idet der i øjeblikket afventes levering af de nødvendige materialer. Håbet er, at denne nye tilgang vil reducere de gener, som fugle og andre dyr skaber, og samtidig bevare renligheden og tilgængeligheden af vores offentlige rum.